Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřová plec 600 g
Zelí kysané 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
  2. Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle, přidáme maso, osolíme, chvilku podusíme. Poté přidáme rozkrájené kysané zelí.
  3. Po 15 minutách dušení přidáme spařená a oloupaná rajčata (pokud nemáme rajčata, přidáme rajčatový protlak) a vše dodusíme do měkka.
  4. Na závěr šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.
  5. Jako přílohy podáváme noky, rýži a chléb.