Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřová plec |
600 g |
Zelí kysané |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.
- Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle, přidáme maso, osolíme, chvilku podusíme. Poté přidáme rozkrájené kysané zelí.
- Po 15 minutách dušení přidáme spařená a oloupaná rajčata (pokud nemáme rajčata, přidáme rajčatový protlak) a vše dodusíme do měkka.
- Na závěr šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme.
- Jako přílohy podáváme noky, rýži a chléb.