Vepřový guláš se zeleninou a rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Paprika zelená 8 ks
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 6 ks
Rýže loupaná 300 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřová plec 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 cm.
  2. Očištěnou cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na sádle, přidáme pokrájené maso, osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Omyté papriky zbavené semínek, rozkrájené na proužky, oloupaná, rozkrájená rajčata přidáme k masu a přisypme přebranou, dobře vypranou a spařenou rýži. Dle chuti přisolíme a dusíme, až vše bude měkké.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.