Vepřový guláš se zeleninou a rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Paprika zelená |
8 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
6 ks |
Rýže loupaná |
300 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřová plec |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 1 cm.
- Očištěnou cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na sádle, přidáme pokrájené maso, osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Omyté papriky zbavené semínek, rozkrájené na proužky, oloupaná, rozkrájená rajčata přidáme k masu a přisypme přebranou, dobře vypranou a spařenou rýži. Dle chuti přisolíme a dusíme, až vše bude měkké.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.