Vykoštěná jehněčí kýta s petrželkou
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Jehněčí kýta |
2 kg |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 hrst |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso rozkrojíme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Osolíme a opepříme, jednu půlku posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Kapsu uzavřeme a zajistíme jehlou.
- Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 15min z každé strany pro středně propečené maso nebo 20min pro dobře propečené.
- Poté maso necháme zakryté alobalem asi 5min odpočinout, naporcujeme a podáváme.