Vepřový guláš s kysaným zelím

Vepřový guláš s kysaným zelím - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Kmín celý 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 600 g
Zakysaná smetana 0.25 l
Zelí kysané 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
  2. Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
  3. Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
  4. Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.