Vepřový guláš s kysaným zelím
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Kmín celý |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
600 g |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
Zelí kysané |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
- Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
- Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
- Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.