Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpálené pánvi orestujeme ze všech stran cibuli nakrájenou na osminky.
- Poté v míse smícháme rukolu, cibuli, oloupané a nakrájené avokádo a hoblinky parmazánu.
- Zalijeme zálivkou, kterou smícháme ze šťávy vylisované z citronu, cukru, oleje a jemně pokrájených cibulek.
- Ochutíme solí a pepřem a podáváme.