Vepřové kotlety na cibuli

Vepřové kotlety  na cibuli - obrázek

Ingredience


Kmín celý 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli rozkrájenou na jemno, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
  3. Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.