Vepřové kotlety dušené s hořčicí

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 1 ks
Kmín celý 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Sádlo škvařené 0.5 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Maso pečeme do vysmahnutí. Poté přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
  3. Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.