Vepřové kotlety dušené s hořčicí
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Kmín celý |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Sádlo škvařené |
0.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Maso pečeme do vysmahnutí. Poté přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
- Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.