Čokoládové suflé
Ingredience
Čokoláda hořká |
180 g |
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 ks |
Martell cognac |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220C.
- Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
- Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.
- Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.