Čokoládové suflé

Ingredience


Čokoláda hořká 180 g
Cukr krupice 6 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 ks
Martell cognac 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220C.
  2. Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  3. Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.
  4. Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.