Vývar s petrželovým kapáním

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 250 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka polohrubá 100 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Zelenina kořenová 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vložíme do hrnce s vodou a solí. Zvolna vaříme a sbíráme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Poté vývar scedíme.
  2. Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme mléko, vejce, najemno nasekanou petrželku, špetku soli, olej a mouku.
  3. Přes cedník prolisujeme do vroucí osolené vody. Krátce povaříme a kapání přidáme do vývaru.