Vývar s petrželovým kapáním
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
250 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka polohrubá |
100 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelenina kořenová |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso vložíme do hrnce s vodou a solí. Zvolna vaříme a sbíráme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Poté vývar scedíme.
- Mezitím připravíme kapání. V misce smícháme mléko, vejce, najemno nasekanou petrželku, špetku soli, olej a mouku.
- Přes cedník prolisujeme do vroucí osolené vody. Krátce povaříme a kapání přidáme do vývaru.