Vepřové maso na česneku

Vepřové maso na česneku - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové maso libové 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky a potřeme ho utřeným česnekem se solí.
  2. Zpěníme si na tuku nakrájenou cibuli, přidáme maso, okmínujeme a opečeme za stálého míchání.
  3. Pak podlijeme a necháme dusit do změknutí.
  4. Zahustíme moukou rozmíchanou v asi 1.5 dl vody a krátce povaříme.
  5. Podáváme s brambory či bramborovým knedlíkem.