Vepřové maso na česneku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
500 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky a potřeme ho utřeným česnekem se solí.
- Zpěníme si na tuku nakrájenou cibuli, přidáme maso, okmínujeme a opečeme za stálého míchání.
- Pak podlijeme a necháme dusit do změknutí.
- Zahustíme moukou rozmíchanou v asi 1.5 dl vody a krátce povaříme.
- Podáváme s brambory či bramborovým knedlíkem.