Žampionová polévka

Ingredience


Hovězí vývar základní 1 l
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 1 dl
Žampiony čerstvé 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku.
  2. Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme.
  3. Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou.