Žampionová polévka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
10 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku.
- Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme.
- Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou.