Pórkovo - mandlové želé

Ingredience


Kudzu 1 polévková lžíce
Mandle 146 g
Pórek 1 ks
Sirup javorový 3 polévková lžíce
Voda pitná 800 ml
Želatina bílá plátky 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme.
  2. Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody,
  3. rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/.
  4. Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce.
  5. Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá.
  6. Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku.