Smetanová - čokoládová roláda

Ingredience


Cukr krupice 110 g
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Marmeláda ostružinová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Ostružiny 250 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme, nejlépe el. metlami, máslo, vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, dvě lžíce vlažné vody a kakao. Šleháme asi minutu do hladka.
  2. Vlijeme na plech s pečícím papírem a rozetřeme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 minut. Necháme chvíly vychladnout, překlopíme na cukrem poprášený vál nebo pečící papír
  3. a stočíme.
  4. Utřeme zavařeninu, smetanu a ostružiny, roládu rozbalíme naplníme směsí a opět zabalíme.
  5. Poprášíme moučkovým cukrema ozdobíme čokoládovými hoblinami.