Mokrý čokoládový koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 240 g
Cukr třtinový 180 g
Máslo čerstvé 240 g
Smetana 33% (šlehačka) 180 ml
Sušenky Club - máslové 225 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky.
  2. Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady.
  3. Přendáme do formy a upěchujeme na dno. Dáme minimálně
  4. na půl hodiny vychladit.
  5. Rozehřejeme hořkou čokoládu se zbytkem másla a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu a
  6. vychladlou čokoládu. Nalijeme na sušenkový základ dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 minut.
  7. Podáváme s čokoládovým krémem nebo samostatně.