Mokrý čokoládový koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
240 g |
Cukr třtinový |
180 g |
Máslo čerstvé |
240 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
180 ml |
Sušenky Club - máslové |
225 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky.
- Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady.
- Přendáme do formy a upěchujeme na dno. Dáme minimálně
- na půl hodiny vychladit.
- Rozehřejeme hořkou čokoládu se zbytkem másla a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu a
- vychladlou čokoládu. Nalijeme na sušenkový základ dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 minut.
- Podáváme s čokoládovým krémem nebo samostatně.