Vepřové kotlety se zeleninou I

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 0.5 ks
Hovězí vývar základní 1 ks
Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Sůl 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, naklepeme, na okrajích a u kosti nařízneme, osolíme.
  2. Očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a opečeme na ni připravené kotlety.
  3. Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nebo zelí nakrájíme na nudličky.
  4. Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ni polovinu zeleniny, osolíme, opepříme, položíme na ni kotlety, přikryjeme je druhou částí zeleniny, zakapeme máslem, zalijeme troškou vývaru a pokrm dusíme přikrytý do měkka.
  5. Jako přílohu podáváme opečené brambory.