Vepřové kotlety se zeleninou I
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Hovězí vývar základní |
1 ks |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, naklepeme, na okrajích a u kosti nařízneme, osolíme.
- Očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a opečeme na ni připravené kotlety.
- Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Kapustu nebo zelí nakrájíme na nudličky.
- Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ni polovinu zeleniny, osolíme, opepříme, položíme na ni kotlety, přikryjeme je druhou částí zeleniny, zakapeme máslem, zalijeme troškou vývaru a pokrm dusíme přikrytý do měkka.
- Jako přílohu podáváme opečené brambory.