Vepřové řízky plněné paprikami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Navlhčenou utěrkou otřeme řízky, naklepeme a osolíme.
- Omyté a semen zbavené papriky nakrájíme na proužky a posypeme jimi řízky. Poté řízky svineme, ovážeme nití a zaprášíme hladkou moukou.
- Očištěnou a na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme závitky a opečeme po všech stranách. Maso poté mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- Šťávu zaprášíme moukou a chvilku ještě povaříme.