Pražské telecí hrudí
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Telecí hruď |
800 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.
- Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.
- Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.
- Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.
- Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.
- Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.