Pražské telecí hrudí

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 2 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Telecí hruď 800 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme maso, nakrojíme do něj kapsu a osolíme.
  2. Vytvoříme náplň tak, že osmažíme na lžíci másla vejce, přidáme k nim najemno nakrájenou šunku a zelený hrášek z konzervy.
  3. Kapsu naplníme nádivkou, zašijeme, maso dáme do pekáče vymazaného máslem a dáme péct do vyhřáté trouby.
  4. Pečeme asi 1,5 hodiny, občas přelijeme vypečenou šťávičkou, dle potřeby podlijeme trochou vody.
  5. Když je roláda upečená, tak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme kousek másla a krátce povaříme.
  6. Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na porce a na míse ji obložíme zeleným salátem, rajčaty a petrželkou.