Houby se zelenými fazolkami a šalvějí

Houby se zelenými fazolkami a šalvějí - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Fazolové lusky zelené 250 g
Houby čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Sůl 1 špetka
Víno bílé 60 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme olej a máslo a krátce orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání smažíme cca 5min.
  2. Poté nasypeme překrojené fazolové lusky, zalijeme vínem, přidáme šalvějové lístky, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme a cca 3min podusíme.
  3. Ihned podáváme.