Houby se zelenými fazolkami a šalvějí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V pánvi rozpálíme olej a máslo a krátce orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání smažíme cca 5min.
- Poté nasypeme překrojené fazolové lusky, zalijeme vínem, přidáme šalvějové lístky, ochutíme solí a pepřem, zakryjeme a cca 3min podusíme.
- Ihned podáváme.