Mrkvičky bramborové

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Olej rostlinný 250 ml
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 81.5 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.
  2. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.
  3. V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.
  4. Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.
  5. Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.