Mrkvičky bramborové
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Olej rostlinný |
250 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouháme uvařené vychladlé brambory, přidáme hrubou mouku, žloutek, máslo a sůl.
- Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé válečky zúžené na jednom konci, aby vypadaly jako mrkvičky.
- V prošlehaném bílku a strouhance obalíme, osmahneme zprudka z obou stran ve větším množství oleje.
- Poté je vysušíme na papírovém ubrousku.
- Špejlí uděláme na silnějším konci dírku, do které zastrčíme kousek petrželky.