Čokoládový dezert s vroucím srdcem

Ingredience


Čokoláda hořká 60 g
Cukr krupice 74.999925 g
Káva instantní 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Čokoládu nalámeme na kousky a s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.V misce prošleháme vejce,žloutek,kávu,mouku a špetku soli.Poté ke směsi přilijeme rozpuštěnou čokoládu a znovu prošleháme.Formičky vymazané máslem naplníme cca 2cm pod okraj čokoládovým těstíčkem,postavíme do pekáčku a kolem nalijeme do 2/3 výšky vroucí vodu.Pečeme 10-12minut.Povrch musí být suchý a obsah zůstat téměř tekutý.Hotový dezert necháme 10min vychladnout,poté objedeme nožem a vyklopíme.Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.