Jahelník mrkvový

Ingredience


Cukr třtinový 100 g
Jáhly - loupané proso 300 g
Limetka 3 ks
Máslo čerstvé 1 ks
Mléko kokosové 250 ml
Mrkev kořen 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.
  2. Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.
  3. Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.