Jahelník mrkvový
Ingredience
Cukr třtinový |
100 g |
Jáhly - loupané proso |
300 g |
Limetka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 ks |
Mléko kokosové |
250 ml |
Mrkev kořen |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.
- Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.
- Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.