Mušle v kořeněné polévce
Ingredience
Chilli omáčka |
125 ml |
Kompot mandarinkový |
250 ml |
Mandarinky |
3 ks |
Mléko kokosové |
375 ml |
Mušle slávky |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Šafrán |
1 špetka |
Shiitake houby |
100 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve rozehřejeme olej a orestujeme na něm mušle a houby.
- V kastrůlku smícháme kokosové mléko s mandarinkovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem, mletým šafránem, chilli omáčkou a rybí omáčkou. Přivedeme k varu a zvolna asi 5min provaříme.
- Poté přidáme houby, mušle a na dílky rozdělené mandarinky a necháme prohřát.
- Dozdobíme stonky pažitky a ihned podáváme.