Mušle v kořeněné polévce

Ingredience


Chilli omáčka 125 ml
Kompot mandarinkový 250 ml
Mandarinky 3 ks
Mléko kokosové 375 ml
Mušle slávky 300 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Šafrán 1 špetka
Shiitake houby 100 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve rozehřejeme olej a orestujeme na něm mušle a houby.
  2. V kastrůlku smícháme kokosové mléko s mandarinkovou šťávou, najemno nastrouhaným zázvorem, mletým šafránem, chilli omáčkou a rybí omáčkou. Přivedeme k varu a zvolna asi 5min provaříme.
  3. Poté přidáme houby, mušle a na dílky rozdělené mandarinky a necháme prohřát.
  4. Dozdobíme stonky pažitky a ihned podáváme.