Jablkové palačinky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej stolní |
50 ml |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.
- Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.
- 10 minut povaříme, poté rozmixujeme.
- Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.