Jablkové palačinky

Jablkové palačinky - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Jablka 3 ks
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej stolní 50 ml
Ořechy vlašské 1 hrst
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.
  2. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.
  3. 10 minut povaříme, poté rozmixujeme.
  4. Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.