Ryba po kantonsku

Ingredience


Cibule 2 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 25 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Treska aljašská 1 kg
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Zázvor mletý 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru
  2. a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.
  3. Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.
  4. Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
  5. Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.
  6. Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.