Ryba po kantonsku
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
25 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Treska aljašská |
1 kg |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
3 polévková lžíce |




-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu po obou stranách šikmo nařízneme, naložíme jí do směsi rýžového vína, sojové omáčky, jemně pokrájeného zázvoru
- a sezamového oleje. Zakryté necháme v chladu marinovat nejméně 10 minut.
- Přendáme i s marinádou na tepluvzdorný talíř, mřížku nebo do bambusového pařáku a postavíme na hrnec s mírně vroucí vodou.
- Dobře přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
- Přendáme na talíř, posypeme jemně nakrájenou, jarní cibulkou, strouhaným zázvorem a pepřem.
- Rozpálíme arašídový olej a přelijeme přes rybu a oblohu tak, aby kůže byla křupavá. Podáváme.