Pečený králík plněný šunkou
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 ks |
Králičí maso |
1 kg |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
70 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelenina kořenová |
70 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z králíka odřízneme hlavu a vykostíme ho tak, abychom získali jeden velký plát masa.
- Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a slaninou nakrájenou na kousky vložíme do mixéru a najemno rozsekáme. Kopr nasekáme nadrobno. Náplň naneseme na plát masa, posypeme koprem a srolujeme do pevné rolády. Ovážeme kuchyňským provázkem, dáme do pekáčku vymazaného olejem, přidáme větvičku rozmarýnu, ochutíme solí, pepřem a pečeme cca 70min v troubě předehřáté na 190C.
- Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s libovolnou přílohou.