Jablkový koláč se smetanou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jablka |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.25 l |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Připravíme třené máslové těsto obvyklým způsobem.
- Vlijeme je do vymazané a vysypané dortové formy, poklademe slabými plátky jablek a posypeme cukrem.
- Dáme do trouby zvolna péci.
- Hotový koláč podáváme s vychlazenou, oslazenou smetanou, do které jsme přidali rum a vanilku.