Jablkový koláč se smetanou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 2 ks
Jablka 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 100 g
Rum 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 0.25 l
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme třené máslové těsto obvyklým způsobem.
  2. Vlijeme je do vymazané a vysypané dortové formy, poklademe slabými plátky jablek a posypeme cukrem.
  3. Dáme do trouby zvolna péci.
  4. Hotový koláč podáváme s vychlazenou, oslazenou smetanou, do které jsme přidali rum a vanilku.