Kuře v páře z Jün-nanu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
750 ml |
Zázvor celý |
6 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
- Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
- Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
- Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.