Kuře v páře z Jün-nanu

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuře 1500 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 750 ml
Zázvor celý 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  2. Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
  3. Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
  4. Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
  5. Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.