Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 100 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
  2. Troubu předehřejeme na 230C.
  3. Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.
  4. Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.
  5. Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.