Zapečená rajská polévka s čerstvým rajčetem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
100 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si marinovaná rajčata. Cherry rajčátka rozpůlíme, smícháme s balzamikovým octem, ochutíme solí a pepřem.
- Troubu předehřejeme na 230C.
- Konzervovaná rajčata necháme okapat, šťávu si uchováme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přidáme česnek, ochutíme solí a pepřem.
- Pečeme cca 15-20min až se rajčata začnou připalovat. Poté smícháme se šťávou z rajčat, vývarem, dochutíme a necháme vychladit v lednici.
- Studenou polévku podáváme s marinovanými rajčaty.