Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pesto 1 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 2 kávová lžička
Špagety, Makarony 200 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Doměkka uvaříme v osolené vodě špagety.
  2. Smícháme v míse hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme olej a vejce.
  3. Vmícháme do těsta nastrouhaný sýr a mléko, přidáme bazalku, nakládaná sušená rajčata a pesto.
  4. Nádoby na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  5. Na dno formy vlijeme trochu těsta, přidáme pár špaget, znovu zalijeme těstem a navrch překryjeme stočenými špagetami.
  6. Pečeme při 120 stupních dozlatova.