Italské dortíky ze špaget se sušenými rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pesto |
1 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
2 kávová lžička |
Špagety, Makarony |
200 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Doměkka uvaříme v osolené vodě špagety.
- Smícháme v míse hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme olej a vejce.
- Vmícháme do těsta nastrouhaný sýr a mléko, přidáme bazalku, nakládaná sušená rajčata a pesto.
- Nádoby na pečení vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
- Na dno formy vlijeme trochu těsta, přidáme pár špaget, znovu zalijeme těstem a navrch překryjeme stočenými špagetami.
- Pečeme při 120 stupních dozlatova.