Kuřecí křidýlka po bulharsku

Kuřecí křidýlka po bulharsku - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Koření Čubrica 1 polévková lžíce
Kuřecí křídla 10 ks
Máslo čerstvé 100 g
Olej stolní 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a do pekáče naskládáme křidýlka, potřeme olejem, rozmačkaným česnekem a posypeme kořením čubrica.
  2. Dáme na 20 minut do rozpálené trouby s kouskem másla.
  3. Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka, která v polovině pečení přidáme ke křidélkům.
  4. Osolíme, opepříme a bazalkou posypeme.
  5. Pečeme na 200 stupňů 20 minut.