Kuřecí křidýlka po bulharsku
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Koření Čubrica |
1 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
10 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyjeme a do pekáče naskládáme křidýlka, potřeme olejem, rozmačkaným česnekem a posypeme kořením čubrica.
- Dáme na 20 minut do rozpálené trouby s kouskem másla.
- Nakrájíme rajčata a cibuli na kolečka, která v polovině pečení přidáme ke křidélkům.
- Osolíme, opepříme a bazalkou posypeme.
- Pečeme na 200 stupňů 20 minut.