Mexické košíčky

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 420 g
Hovězí maso mleté 400 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Tortilla 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce.
  3. Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí.
  4. Podáváme se zakysanou smetanou.