Mexické košíčky
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
420 g |
Hovězí maso mleté |
400 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Tortilla |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava.
- V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce.
- Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí.
- Podáváme se zakysanou smetanou.