Tvarohový srnčí hřbet

Ingredience


Broskve 1 ks
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Mléko polotučné 100 ml
Piškoty dětské kulaté 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Tvaroh jemný 250 g
Želatina bílá plátky 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu nasypeme do mléka a 10 minut necháme nabobtnat.
  2. Přidáme smetanu a zahříváme za stálého míchání, dokud se nerozpustí.
  3. Necháme vychladnout.
  4. Přidáme cukr, tvaroh a zpracujeme na hladkou hmotu.
  5. Formu srnčí hřbet vyložíme alobalem, naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty.
  6. Dáme broskve a zalijeme zbytkem.
  7. Necháme ztuhnout a poté vyklopíme.