Uzené rizoto se slunečnicovými semínky
Ingredience
Datle sušené |
1 hrst |
Olej olivový |
30 ml |
Rýže loupaná |
300 g |
Slunečnice - semena |
40 g |
Sýr Provola |
80 g |
Vývar zeleninový |
600 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži opražíme cca 1min v hrnci na rozehřátém oleji.
- Poté postupně přiléváme vroucí vývar a vaříme cca 18min. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci.
- Mezitím krátce orestujeme na teflonové pánvi slunečnicová semínka a sušené datle.
- Hotovu rýži smícháme se sýrem nakrájeným na kostičky a datlemi. Rozdělíme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky a ihned podáváme.