Budějovický závin

Ingredience


Brambory 1250 g
Cibule 40 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Pšeničná krupice 100 g
Sádlo škvařené 20 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok uzený 200 g
Voda pitná 2 l
Zelí červené - sterilizované 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.
  2. Vypracujeme bramborové těsto.
  3. Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.
  4. Zavineme a takto vaříme v ubrousku.
  5. Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.