Budějovický závin
Ingredience
Brambory |
1250 g |
Cibule |
40 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Pšeničná krupice |
100 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok uzený |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí červené - sterilizované |
450 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.
- Vypracujeme bramborové těsto.
- Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.
- Zavineme a takto vaříme v ubrousku.
- Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.