Kakaovník
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
250 g |
Kakao - prášek |
1.5 polévková lžíce |
Káva Espresso |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
375 ml |
Mouka polohrubá |
450 g |
Olej stolní |
4.5 polévková lžíce |
Rum |
6 polévková lžíce |
Tuk Hera jedlý |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Tekuté suroviny smícháme - kávu, olej a vejce a postupně přidáváme suché suroviny - cukr, kypřící prášek do pečiva, mouku a tuk.
- Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
- Horký moučník propícháme špejlí.
- Smícháme suroviny na polevu - máslo, cukr, rum, kakao a mléko a polevou zalijeme moučník.