Fazolky po bulharsku s jogurtem

Ingredience


Cibule 120 g
Fazolové lusky zelené 800 g
Jogurt bílý 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej stolní 100 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky omyjeme a zbavíme vláken.
  2. Dáme je na zpěněnou cibuli s paprikou, přidáme omytá a nakrájená rajčata, nakrájený kopr, nasekanou petržel a sůl. Udusíme téměř doměkka. Pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.
  3. Na talíři každou porci polijeme hustým bílým jogurtem. Podáváme s bílým chlebem.