Fazolky po bulharsku s jogurtem
Ingredience
Cibule |
120 g |
Fazolové lusky zelené |
800 g |
Jogurt bílý |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej stolní |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky omyjeme a zbavíme vláken.
- Dáme je na zpěněnou cibuli s paprikou, přidáme omytá a nakrájená rajčata, nakrájený kopr, nasekanou petržel a sůl. Udusíme téměř doměkka. Pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.
- Na talíři každou porci polijeme hustým bílým jogurtem. Podáváme s bílým chlebem.