Spaghetti carbonara

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 2 dkg
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Špagety, Makarony vařené 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 10 dkg
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 40 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
  2. Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
  3. Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.