Spaghetti carbonara
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
2 dkg |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Špagety, Makarony vařené |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
10 dkg |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu osmahneme na rozpáleném másle na pánvi, přidáme česnek a vše asi 3 minuty smažíme. Předem uvařené a okapané špagety přidáme ke slanině, vše dobře promícháme.
- Najemno nastrouháme pecorino a parmezán. Rozšleháme vejce se smetanou a polovinou obou sýrů, osolíme a opepříme. Vmícháme vařenou šunku a vše dobře promícháme, dokud se vejce trochu nesrazí.
- Takto připravené špagety rozdělíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.