Vejce se špenátem a sýrem
Ingredience
Olej stolní |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.125 l |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kokotky vymastíme a vyložíme uvařenými listy špenátu.
- Vejce rozkvedláme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na listy.
- V mírně vyhřáté troubě necháme částečně zapéci asi 5 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
- Podáváme vyklopené z kokotek s banketním pečivem.