Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Ciabatta 4 krajíc
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 450 g
Sýr kozí 60 g
Tapenáda se zelenými olivami 4 polévková lžíce
Tymián čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.
  3. Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.
  4. Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.
  5. Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.