Bruschetta s rajčaty a kozím sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
4 krajíc |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
450 g |
Sýr kozí |
60 g |
Tapenáda se zelenými olivami |
4 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Rajčata omyjeme a i s keříčkem rozložíme na plech. Pokapeme olivovým olejem, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe snítkami tymiánu.
- Pečeme dokud nezměknou, cca 15min. Poté je rozdělíme na čtyři díly, bez toho abychom je otrhali z keříčku.
- Mezitím rozpálíme gril a dozlatova opečeme podélně rozkrojenou ciabattu. Každý krajíc pomažeme lžící tapenády, poklademe sýrem nakrájeným na kousky a položíme rajčata.
- Brushettu pokapeme šťávou vypečenou z rajčat, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.