Makarony s čerstvými liškami

Ingredience


Cibule 2 ks
Créme fraiche 150 g
Lišky čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 25 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.
  2. Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.
  3. Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.
  4. Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou
  5. pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.