Makarony s čerstvými liškami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Créme fraiche |
150 g |
Lišky čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.
- Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.
- Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.
- Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou
- pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.