Francouzské omelety s malinami
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Maliny |
400 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rozkvedláme pečlivě vejce s cukrem a solí.
- Středně velkou pánev vymažeme máslem. Jakmile je vyhřátá, vlijeme na ni vaječnou směs a vidličkou roztíráme tak dlouho, dokud není omeleta zespoda opečená. Pečeme ji pouze z jedné strany.
- Pánev pak odstavíme z plamene a střed omelety naplníme malinami promíchanými s cukrem a přeložíme.
- Lehce přeneseme na talíř, pocukrujeme a ihned podáváme.