Salát z okurek a kapií s kyselou smetanou
Ingredience
Okurka salátová |
1 ks |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na slabé plátky.
- Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na úzké nudličky.
- Obojí zeleninu pokapeme zředěným octem, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec pokryjeme nerozkvedlanou smetanou a ozdobíme rajčetem a petrželkou.