Rizoto s uzeným masem a sýrem

Ingredience


Hrášek 150 g
Kari koření 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 40 g
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Vepřová uzená plec 300 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži přebereme, propláchneme a udusíme na oleji do poloměkka.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem osmažíme na másle. Promícháme s rýží a rajčaty nakrájenými na plátky, přidáme karí koření a dodusíme.
  3. Namočenou naběračkou porcujeme bochánky, posypeme je nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem a petrželkou.