Rizoto s uzeným masem a sýrem
Ingredience
Hrášek |
150 g |
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
40 g |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vepřová uzená plec |
300 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži přebereme, propláchneme a udusíme na oleji do poloměkka.
- Uzené maso nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem osmažíme na másle. Promícháme s rýží a rajčaty nakrájenými na plátky, přidáme karí koření a dodusíme.
- Namočenou naběračkou porcujeme bochánky, posypeme je nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem a petrželkou.