Vepřové řízky s pórkem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pórek |
3 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 ks |
Vepřová kýta |
4 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.
- Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.
- Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.