Vepřové kotlety jako minutka s fazolkami
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme na másle podušené fazolky a mírně povaříme.
- Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.