Vepřové kotlety jako minutka se žampióny
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.
- Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.