Vepřové kotlety jako minutka se žampióny

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
  3. Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.
  4. Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.