Vepřové kotlety jako minutka se žampióny a šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Šunka dušená 100 g
Vepřové kotlety 4 ks
Žampiony čerstvé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
  3. Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěné žampióny nakrájené na plátky podusíme na másle spolu se šunkou nakrájenou na nudličky. Poté je přidáme do šťávy a krátce povaříme.
  4. Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.