Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi

Ingredience


Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
  3. Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.
  4. Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.