Vepřové kotlety jako minutka se sardelemi
Ingredience
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, mírně osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
- Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme vykostěnou sardeli, lžíci usekaných kaparů a čtyři lžíce husté smetany. Vše krátce povaříme.
- Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.