Šumavské rizoto se sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej stolní |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
320 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.
- Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.
- Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.