Šumavské rizoto se sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 500 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Olej stolní 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 320 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.
  2. Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.
  3. Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.