Holštýnská omáčka
Ingredience
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji osoleným vývarem, zředíme částí smetany a dobře povaříme, aby byla hladká.
- Potom omáčku procedíme, dochutíme vínem a přidáme žloutek rozšlehaný v mléce. Omáčku už nevaříme.
- Podáváme k vařeným masům.